26 december 2011

Fijne feestdagen!

Het was er nog even niet van gekomen, maar ik wens jullie als nog hele fijne feestdagen!! Ik hoop voor jullie dat eerste kerstdag al fijn is geweest.
Voor het nieuwe jaar wens ik jullie veel liefde, gezondheid en geluk!!
Heel erg cliché,  maar o zo belangrijk!
Liefde vind ik het belangrijkst. Dat kan liefde van een partner zijn, maar ook van je familie en vrienden. Maar het zit hem ook in aardig zijn voor de mensen om je heen. Groet eens iemand op straat, wees vriendelijk voor de vrouw achter de kassa, de buschauffeur etc. En met liefde in je leven kan je evt tegenslagen veel beter aan!
En gezondheid is zooo belangrijk!! Je weet vaak pas hoe belangrijk als je tijdelijk of langdurig ziek bent. Gezonde mensen waardeer je gezondheid!! Besef hoe fijn het is dat je gezond genoeg bent om voor jezelf te kunnen zorgen, om te kunnen genieten van leuke dingen doen met familie en vrienden. Om op pad te gaan en van alles te kunnen beleven!!
En dan hebben we nog geluk. Je hoort wel eens dat mensen vinden dat je leven maakbaar is. "Geluk heb je zelf in de hand." Tot op zekere hoogte misschien waar. Je hebt invloed op hoe je met bepaalde dingen om kan gaan. Je kan streven naar een bepaald doel. Maar in en mensenleven gebeuren nou eenmaal heel veel dingen die je niet kan plannen. Iedereen krijgt te maken met de mindere kanten van het leven.

"Geluk" staat als volgt in de dikke Van Dale:

ge·luk het; o 1 gunstige loop van omstandigheden; voorspoed: hij heeft altijd ~ boft altijd; van ~ mogen spreken veel geluk hebben 2 aangenaam gevoel van iem die zich verheugt

Geluk kan je groot zien, maar ook klein. En ik denk dat het vooral ook in het kleine geluk zit. In de geluksmomenten. En dat je die ook moet leren zien en waarderen.

Tot zover mijn "diepgaande" nieuwjaarswens......



6 opmerkingen:

P11otter zei

Dank voor deze Kerst wens, wens jou al het geluk van de wereld. De dolfijne slinger werd gisteren uit gepakt. Je had het moeten zien. Het is een jonge vrouw met het sindroom van douwn. Ze pakte het uit en wilde het niet meer los laten. Ze was er op slag verliefd op. Ze was er zo blij mee. Ze heeft ooit is met dolfijen gezwommen. Je creatie is zo goed terecht gekomen! Bedankt je heb haar Kerst. gemaakt. Groet Marie.

Kirsten zei

Wauw..... Ben er een beetje stil van.... Helemaal super!! Dank je wel. Dikke knuffel!

Linda zei

* Vind ik leuk! *

Wens jou uiteraard hetzelfde, veel geluk en véél gezondheid toe, voor in het nieuwe jaar en de jaren erna ;-)

Leonieke zei

Mooie woorden zusje. xxx

Mam en pap zei

Ontroerend mooi logje, schat!

Anoniem zei

Wat een mooie kerstwens! Wij wensen jullie voor 2012 een hele goede gezondheid toe! Maak er samen een fijn jaar van!
Piet en Marion x